Hur man designar sitt gaming room

spelrum

Att allt fler barn och ungdomar spenderar mer tid framför skärmen är ingen nyhet. Det finns många föräldrar som är emot att deras söner och döttrar lägger ner för mycket tid att spela spel på datorn istället för att vara ute och leka samt socialisera sig. Givetvis är det inte sunt att bara sitta framför datorn, men att spela på datorn är inte så illa som man kan tro. Det många barn och unga vill, som dessutom gäller många vuxna, är att designa ett av rummen i huset eller lägenheten som ett gaming room. För vuxna är det mer en ekonomisk fråga, medan det är mer en svårighet att övertyga föräldrarna som barn. För er föräldrar finns det många studier som visar att gaming kan höja barnets intelligens, då det är en typ av hjärngymnastik.

Ett gaming room är som ett helt vanligt rum, som är till för att spela spel online. Det kan kännas märkligt att lägga ett helt rum på bara ett användningsområde, men faktum är att det ger en stor skillnad. Lika så man associerar skolan med studier, köket med mat och vardagsrummet med familjetid, så gäller det även spelrummet med spel. Men för att få den känslan i ett gaming room måste det vara bra inrett. Något som gäller för i princip alla spelrum är led-lampor och lite neonfärger. Helst av allt ska rummet vara mörkt, eftersom man ser spelet på skärmen bättre då. Men rummet blir så obehagligt dystert om det är helt kolsvart, så av den anledningen är det en rekommendation att sätta upp lite slingor av led-lampor i neonkulörer. Detta ger en känsla av en spellokal. Ytterligare ett tips är att införskaffa ett tangentbord där det lyser under knapparna, något som är lite extra. Om man inte är för så mycket neonled-lampor så är det även snyggt med lite tonade lampor. Egentligen fungerar alla ljuskällor så länge det inte är ett skarpt ljus, då stämningen oftast inte blir desamma.

Möblering

Det skiljer från person till person hur man helst sitter och spelar. Vissa gillar att sitta i en kontorsstol som är mjuk men ändå upprätt i ryggen, medan andra föredrar att sitta nersjunkna i en soffa. Ingen av de olika möblerna är bättre än den andra. När det gäller soffa är det skönt att ha någonstans att lägga upp benen så man slipper sitta ihoptryck, så av den anledningen rekommenderas en schäslong på soffan. Om man hellre föredrar en kontorsstol är det ett tips att lägga lite extra pengar för att få en skön stol med många funktioner. Tänk att du som spelar kommer lägga mycket tid framför skärmen i möbeln du väljer, så det är en bra investering att lägga lite extra så du sitter skönt. Angående kontorsstol så ska den ha en nackkudde. Helst ska den kunna gå och luta bakåt och sitta upprätt, samt snurra på. Hur man gillar att sitta är självklart olika från person till person, men de ovanstående tipsen är mer för att det ska vara så skonsamt för ryggen som möjligt.

Eventuella diplom eller vinster

Om du har haft turen och skickligheten att vinna ett spel framför datorn tidigare, så finns det en trend att sätta upp dessa vinstbevis på väggen i rummet. Det kan vara en inspirationskälla, framförallt när spelandet inte riktigt går som man vill. För att lyxa till det lite extra kan man sätta spotlights från taket eller ovanför diplomet på väggen som bara lyser upp själva tavlan, eftersom rummet annars är mörkt när man spelar. På alla casinon går det till exempel att printa ut diplom från vinster.