Bra maskiner att införskaffa sig i kök

Ens högra hand i köket

Är du en person som älskar att ägna tid i köket för att laga mat, testa dig fram med smaker och kryddor och att testa att laga nya rätter? Isåfall har du kommit helt rätt. Här kommer vi tipsa om maskiner som är till stor hjälp för dig i köket, och många utöver dem vanliga maskinerna. Sedan kommer vi även tipsa om smarta förvaringslösningar och hur du enkelt tar med dig matlåda utan att behöva vända upp och ner på hela köket. Hoppas du hittar något du kan ta del av!

Köksmaskiner

Först och främst har vi köksmaskiner, och det räknar vi som alla maskiner som behöver en strömkälla. Vi har först och främst en maskin som är ganska påkostad, om man köper från ett bra märke, men näst intill alla som har köpt den säger att den är till större användning än vad man tror, och det är en skärmaskin. Med andra ord så är det en maskin där det finns en runt skärkniv som cirkulerar otroligt snabbt. Sedan lägger du det du vill skära på en liten hylla och för emot hjulet och skär snabbt och smidigt genom allt oavsett tjocklek och tröghet på maten. Du kan även ställa in hur tjock skiva du vill att den ska skära, exempelvis 1 mm eller 15 mm. Detta är användbart till om du ska göra rätter där det ska vara fint uppskuret då många tycker att saker är godare om de är tunt skurna än tvärt om. Sedan är det praktiskt till att skära skinka eller råbiff eller liknande.

Andra maskinen vi tipsar om är en avancerad mixer. Då tänker ni säkert att vad är skillnaden mellan en vanlig mixer och en avancerad mixer? Jo, det är givetvis kvalitén. Varför vi tycker att en sådan mixer är en bra sak att införskaffa sig i ett hushåll är att den maler ner allt. Ska du göra en smoothie på frysta bär till exempel kan det vara svårt att få allt att mixas eftersom mixern kan vara för svag för att krossa allt. Men med en lite mer påkostad variant kan du enkelt slänga i vad du vill utan att det uppstår problem. Sedan kan sådana mixar även ställas in på vad du vill mixa, exempelvis såser, smoothies med flera.

Produkter för matlådan

Något annat som hör hemma i köket som inte är maskiner eller verktyg till själva matlagningen är även det man lägger maten i. Matlåda är ingen nyhet och det har dem flesta hemma, så det är inget som vi kommer ta upp. Däremot så tipsar vi om en mixer och smoothie-flaska i ett. Det går ut på att man skruvar på ett lock på en burk som har knivar i sig. Sedan skruvar man få burken upp och ner på en mixer så knivbladen hamnar uppåt. Då måste man ha fyllt burken med det man vill mixa innan, och när det är klart skruvar du av flaskan får behållaren och byter ut locket med knivblad till ett lock med munstycke i och går hemifrån. På de sättet slipper du byta flaska och diska flera flaskor.