Bra förvaring och tips på smart förvaring

Är du i behov av smart förvaring?

Vi tror inte att du är ensam över att ständigt gå runt och känna en svag stress kring att du måste få en bättre struktur hemma. Du kanske har ett rum hemma som inte riktigt utfyller någon mening, utan det är mer ett rum som tar hand om allt i bostaden som inte är nödvändigt eller snyggt för tillfället. Vi gissar även på att det rummet är relativt stökigt och inte riktigt har någon struktur, har vi rätt? I så fall kan detta vara en bra text att läsa om du vill på tips på bra och smart förvaring till ditt hem. Det kan även gälla förvaring i köket, i vardagsrummet, sovrummet, badrummet, hallen, ja med andra ord hela huset.

Köket

Vi börjar med köket, en plats där man spenderar många timmar och kan enkelt minska ner på den tiden om man har det strukturerat med bra förvaring så man snabbt kan städa i ordning men även snabbt kan hitta sakerna när man väl lagar maten och innan pastan kokar över. Ja, du känner säkert igen situationen. Vårt starkaste tips är att du köper enkla förvaringslådor på Ikea där du kan lägga alla dina kryddburkar. Sedan att du har ett stort från (om du har möjlighet, annars ett skåp i köket) med en hylla för varje typ av ingrediens. Exempelvis så kan du ha en hylla för pulverprodukter som mjöl, gryn i olika slag, socker, bakpulver, våffelsmet, kakao och massor med fler som ni kan komma på. Det underlättar när du väl ska ta fram alla ingredienser att du vet vart dem står för att det är strukturerat hemma.

Badrummet

Även detta är ett rum som inte ska se ut som ett bombnedslag, utan många inklusive oss anser att badrummet ska vara det mest produktfria rummet till ytan. Med det menar vi att alla produkter i ett badrum ska ligga i förvaring och inte så överallt, då det kan se ganska rörigt ut eftersom badrumsprodukter också kan vara färgglatt. Givetvis är det supersnygga att ha exempelvis tvål och handkräm på handfatet, och schampo samt balsam i duschen, men ni förstår vad vi menar. Då finns det många smarta lösningar på vart man kan ha alla sina prylar i badrummet. Vi utgår ifrån att du har en bänk eller ett skåp ovanför eller under handfatet i ditt badrum, och att du i dessa låder eller hyllor kan skaffa lådor i lådor. Med det menar vi att det finns färdiga lådor för tandborstar, smink, tandkräm, pads, tops, större flaskor, hårfön och allt som behövs för att ha i ett badrum. Det gör att du enklare hittar dina saker när du behöver dem samt att allt inte blandas vilket gör att hygienen i badrummet blir mycket bättre också. Dessutom ser det mycket fräschare ut också i själva rummet.

Ytterligare en detalj som inte har så mycket med förvaring att göra men som en snygg design är att ha en liten vas med en grön växt i på handfatet i badrummet. En riktigt snygg detalj som gör mycket!